Arane Mongso Ing Boso Jowo

Arane Mongso Ing Boso Jowo :

  • Bedhidhing = Tengah-tengahing mongso ketigo. Yen wayah isuk adhem banget.
  • Ketigo = Mongso terang, ora ono udan.
  • Labuh = Mongso ngarepake rendheng.
  • Mareng = Mongso ngarepake ketigo.
  • Paceklik = Mongso larang pangan.
  • Pailan = Mongso larang pangan.
  • Panen = Mongso ngundhuh pari.
  • Pagebluk = Mongso akeh wong podho mati mergo loro sing nular.
  • Pagering = Mongso akeh wong podho nandhang gering.
  • Rendheng = Mongso udan.
Hits: 1324